maandag 7 mei 2012

Rhode E1 deelt punten met S.V. Brandevoort E1 (verslag van 21 april 2012)

Na de verloren wedstrijd van afgelopen donderdag waarin Rhode E1 met 6-1 diep voor Boekel Sport E1 moest buigen, waren de kansen op de titel nog steeds aanwezig. Tegen hekkensluiter Brandevoort zou na winst de eerste plek in de competitie tot de mogelijkheden blijven behoren.

Rhode begon op deze druilerige zaterdagochtend aan de wedstrijd met maar één doel voor ogen: winnen. Er werd hard gewerkt, maar de passes waren voorzichtig en kwamen vaak niet aan. Toch was het Rhode dat de tegenstander onder druk bleef zetten en zocht naar de openingsgoal. Brandevoort dat voetballend de mindere was kreeg toch enkele grote kansen. Desondanks was het Rhode dat de score opende door een goal van Jaimy: 1-0.

Brandevoort liet zich niet uit het veld slaan en werd steeds sterker. Enkele schoten werden tegengehouden door de lat en de paal. Rhode had vandaag duidelijk meerdere engeltjes op de lat zitten! Vlak voor rust trof de tegenstander toch het net en gingen beide teams rusten met een stand van 1-1.

Brandevoort bleef ook de tweede helft drukken en had het beste van het spel waarbij ze vele gevaarlijke kansen creëerde. Ook Rhode slaagde er niet in om de mogelijkheden die ze kreeg te verzilveren met een doelpunt. Totdat laat in de tweede helft een corner van Jaimy hard werd ingekopt door Jarno: 2-1.

De wedstrijd leek gespeeld en het zag er naar uit dat de drie punten in Sint-Oedenrode bleven.

In de laatste minuut van de wedstrijd kreeg Brandevoort plotseling een laatste kans om een schot af te vuren op het doel van Thomas. De bal glipte laag in de hoek de goal in en de eindstand werd op 2-2 gebracht. Jammer voor Rhode E1, maar gezien het verloop van de wedstrijd een terechte uitslag.

Nu een lange pauze en over twee weken de laatste wedstrijd van de competitie tegen Helmondia! Succes!