woensdag 4 april 2012

Rhode E1 geeft voorsprong weg (24 maart 2012)

Verslag 24 maart 2012: Rhode E1 - Erp E1

Vandaag stond de wedstrijd tegen Erp E1 op eigen veld op het programma. De pot tegen Schijndel die nipt met 1-0 werd verloren zat nog vers in het achterhoofd. Belangrijk was om vanaf het begin fanatiek van start te gaan om niet de hele wedstrijd achter de feiten aan te moeten lopen zoals tegen Schijndel.

Rhode E1 startte de eerste helft vanaf het fluitsignaal (door Iwan) met veel energie en dat leidde al snel tot enkele kansen. Er werd mooi gecombineerd en hard gewerkt. Ook stond de verdediging met Rosa en Maarten weer als een huis! De beloning was er met de goal van Lynn. Een lange pass van Rogier over Lynn heen, werd door haar knap afgerond met een lob over de keeper in de kruising. Dat smaakte naar meer!

Rhode bleef hard werken, maar kon niet voorkomen dat Erp E1 tegenscoorde en de 1-1 op het bord zette. Rhode liet zich niet uit het veld slaan en bleef knokken. Jaimy zorgde er met een mooi schot in de kruising voor dat Rhode E1 met een 2-1 voorsprong kon gaan rusten.

De tweede helft begon voortvarend. Al snel wist Jaimy dicht bij de goal een mooie pas van Lynn hard in te tikken: 3-1. Dit kon niet meer mis gaan! Tenminste, dat dachten we....

Het harde harde werk in de eerste helft begon Rhode op te breken. De pijp was leeg en Erp rook bloed. Snel scoorde Erp 3-2 en Rhode werd zenuwachtig. Erp bleek nog voldoende krachten te hebben. En waar Rhode voetballend de sterkste ploeg was, had Erp vandaag het grootste uithoudingsvermogen en het sterkste karakter. Binnen enkele minuten had Erp de stand in evenwicht gebracht en leek het of we genoeg moesten nemen met de 3-3.

Totdat in de slotminuten onze gasten 3-4 scoorden en het gebeurd was. Rhode was niet meer bij machte om een welverdiend puntje binnen te slepen en bleef met lege handen achter. Heel erg jammer!

Maar het mooie voetbal dat we hebben gezien, moet zich toch weer eens gaan uitbetalen...